Jildau Toornstra-ter Horst

Logopedist

Sinds 2014 werk ik met veel plezier als logopedist bij SprekenderWijs logopedie. 

Omdat ik naast de logopedie ook erg geïnteresseerd was in de totale ontwikkeling van het kind, ben ik verder gaan studeren. Ik ben elders werkzaam als orthopedagoog en begeleid daar kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden en geef ik dyslexiebehandelingen.

Werken met kinderen is mijn passie! Ik vind het prachtig om te zien hoe een kind, soms met een klein steuntje in de rug, zich ontwikkelt. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Tijdens de behandeling vind ik het belangrijk om het kind centraal te stellen, om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften en interesses van het kind. Mijn passie is dan ook om het kind weer te laten opbloeien, zodat het lekkerder in zijn vel zit en meer zelfvertrouwen en plezier beleeft bij het inzetten van taal.

Ik behandel voornamelijk (jonge) kinderen die moeite hebben in de spraak-, taal- of communicatieve ontwikkeling. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de PRT-methode en pas ik dit toe in de behandeling bij kinderen met autisme.

Ik ben zelf moeder van een zoontje. In mijn vrije tijd ben ik veel buiten te vinden; in de (moes)tuin of ben ik aan het wandelen of fietsen in de natuur. Maar het liefste zit ik op een zeilboot op het water.

Bij vragen specifiek voor Jildau mail dan naar jildau@sprekenderwijs.com.