Logopedie voor

Stem

Stem

Heeft u of uw kind moeite met het goed gebruiken van de stem? Logopedie kan hulp bieden. U leert uw stem in stappen goed te gebruiken. U of uw kind leert specifieke spraakklanken op de juiste manier te produceren, waardoor de spraakverstaanbaarheid verbetert.

Stem

Uw stem is van groot belang. Zonder een goed functionerende stem kunt ú niet goed functioneren. Wanneer uw beroep afhankelijk is van uw stem, geldt dat helemaal. Heeft u bijvoorbeeld last van:

  • Heesheid (zowel langdurig of steeds terugkerende heesheid)
  • Schorre stem
  • Een pijnlijk gevoel in de keel, na een periode van spreken
  • Een gevoel van een “prop” in de keel
  • Schouder/nekklachten
  • Stemverlies (zowel langdurig als steeds terugkerend)
  • Hoge ademhaling, duizeligheid, gevoel ademtekort te komen tijdens spreken

Wanneer u zich aanmeldt bekijken wij hoe uw stem functioneert in gesprekssituaties. Vervolgens bepalen wij in overleg met u aan welke doelstellingen er gewerkt gaat worden op welke termijn, om uw stem uiteindelijk weer zo goed mogelijk te laten functioneren. In geval van medische oorzaken houden wij regelmatig contact met uw verwijzer (KNO arts, specialist, huisarts). Er wordt regelmatig geëvalueerd.

Locaties:

Locatie Nijkerk Gezondheidscentrum
Locatie Nijkerk Vila Vrolijk
Locatie Amersfoort Vathorst
Locatie Amersfoort IKC Dorrestein
Amersfoort Hof der Kolommen
Amersfoort Gezondheidscentrum Zielhorst
Amersfoort Medisch Centrum Vathorst

In het kort:

Communicatie bestaat uit spreken, horen, verstaan en begrijpen. Wanneer er problemen zijn op dat gebied kan de logopedist hulp bieden. De logopedist observeert, onderzoekt en behandelt logopedische stoornissen bij zowel (jonge) kinderen als volwassenen. Denk daarbij aan taal-spraakstoornissen, stemklachten, hyperventilatieklachten, afwijkend mondgedrag en OMFT.

Volg ons via: