Logopedie voor

OMFT

Moeite met goed mondgedrag?

Wanneer er sprake is van afwijkend mondgedrag, kan logopedie bij uitstek passende therapie aanbieden. Is er bijvoorbeeld sprake van:

  • (hardnekkig) duimen en/of vingerzuigen
  • Open mondgedrag en/of mondademen
  • afwijkend slikpatroon bij kinderen
  • afwijkende tongligging “in rust”

Wanneer u door uw tandarts, orthodontist of huisarts wordt doorverwezen wordt er eerst gekeken naar de afwijkende mondgewoonte, slikpatroon of de gebitsstand. Vervolgens krijgt u een systematisch behandelplan (volgens methode Oro Myofunctionele Therapie) om de juiste mondgewoonten te automatiseren.  Er wordt regelmatig gemeten om de vorderingen zichtbaar te maken. Tevens onderhouden we nauw contact met de tandarts/orthodontist om de behandeling zo goed mogelijk te laten samenlopen met bijvoorbeeld het aanmeten van een beugel.

Dit kan op den duur een positieve bijdrage leveren aan een goede gebitsstand, ook wanneer er sprake is van een beugelperiode.

Let op:
Indien u bent doorverwezen voor slikklachten ten gevolge van Parkinson, een beroerte of verlamming verwijzen wij u graag door naar de logopedisten van Beweging 3.0 in Nijkerk. Deze logopedisten zijn specifiek opgeleid om dezeslikklachten te behandelen.

Locaties:

Locatie Nijkerk Gezondheidscentrum
Locatie Nijkerk Vila Vrolijk
Locatie Amersfoort Vathorst
Locatie Amersfoort IKC Dorrestein
Amersfoort Hof der Kolommen
Amersfoort Gezondheidscentrum Zielhorst
Amersfoort Medisch Centrum Vathorst

In het kort:

Communicatie bestaat uit spreken, horen, verstaan en begrijpen. Wanneer er problemen zijn op dat gebied kan de logopedist hulp bieden. De logopedist observeert, onderzoekt en behandelt logopedische stoornissen bij zowel (jonge) kinderen als volwassenen. Denk daarbij aan taal-spraakstoornissen, stemklachten, hyperventilatieklachten, afwijkend mondgedrag en OMFT.

Volg ons via: